In urma numeroaselor studii realizate de catre Dr.  Taibi Kahler, acesta a stabilit ca fiecare dintre cele 6 tipuri de personalitate are o serie de caracteristici care ne faciliteaza o comunicare eficienta cu ceilalti.

 • Canale de comunicare

  Fiecare tip de personalitate comunica diferit. PCM® ne invata care sunt cele mai potrivite canale de comunicare pentru a „forma numarul corect” al celeilalte persoane si a stabili conexiunea.

 • Puncte forte

  Fiecare tip de personalitate are propriile puncte forte care, daca sunt constientizate, pot constitui reale avantaje in mediul profesional sau personal.

 • Stiluri de management

  Democratic sau autocratic? Sau poate benevolent? Nu exista un stil de management unic, dar PCM® ne invata cum sa le folosim pe toate eficient.

 • Nevoi psihologice

  Cum sa motivam eficient fiecare tip de personalitate pentru a-i pastra echilibrul, productivitatea si pentru a o feri de stres.

 • Preferinte pentru mediul de lucru

  Lupi singuratici sau petrecareti? Munca de echipa sau individuala? Automotivare sau stimulare externa?

 • Stres - secvente, mijloace de abordare

  Atunci cand nu suntem in echilibru si nevoile psihologice nu sunt „hranite” intr-un mod pozitiv, intram in secventele de stres. PCM® ne invata cum sa identificam stresul inca din faza incipienta si sa il gestionam pentru a-l transforma in productivitate.

Aplicabilitatea Process Communication Model®

PCM® poate fi folosit cu succes in multiple domenii si situatii. Practic, orice interactiune ce presupune comunicare poate fi imbunatatita aplicand instrumentele PCM®.

Rezolvarea conflictelor

Dezvoltarea echipei

Vanzari

Negociere

Marketing

Dezvoltare personala

Customer support

Recrutare

Educatie

Public speaking

Suna bine?

Hai sa afli mai multe despre cum te poate ajuta Process Communication Model® sa devii eficient in comunicare.