• Process Communication Model

  Descoperă avantajele comunicării eficiente, motivare, diminuarea stresului sau creșterea performanțelor echipei.

  Află ce este PCM

Când îți poate fi util Process Communication Model?

Ce este

Process Communication Model?

Process Communication Model (PCM) este un instrument de profilare dezvoltat in anul 1977 de psihoterapeutul american Dr. Taibi Kahler, instrument recunoscut la nivel mondial in comunitatea de analiza tranzactionala, in urma a peste 10000 de voturi.

PCM a fost folosit cu succes de NASA in recrutarea astronautilor si de catre sotii Clinton in campaniile lor electorale.

 • Manualul de utilizare al personalitatii noastre

  E important să ne cunoaștem pe noi înșine, nevoile noastre de comunicare, motivațiile și mijloacele prin care să ni le obținem, precum și modul în care intrăm în stres, dar și soluțiile pentru a reveni în echilibru.

 • Primul instrument din lume bazat pe comportamentul uman

  Dr. Taibi Kahler a dezvoltat acest instrument în anii ’70, la începuturile carierei sale de psihoterapeut. Acest instrument a fost utilizat apoi, ca urmare a valorii sale, în recrutarea astronauților NASA.

 • Identificarea interlocutorilor

  PCM oferă un set complex de instrumente ce vin în sprijinul identificării tipologiei interlocutorilor. Cunoscând tipologia și caracteristicile personalităților, ne putem adapta și eficientiza comunicarea, astfel câștigând timp.

 • Controlul stresului si prevenirea conflictelor

  Lipsa de comunicare creeaza conflicte. Conflictele generează stres. Stresul ne demotivează și suntem neproductivi. Cu Process Communication Model aflăm cum să comunicăm corect, cum să identificăm momentele de stres și cum să le abordăm constructiv, astfel încât comunicarea să fie eficientă și eficace.

 • (Auto)motivare, satisfacerea nevoilor psihologice

  Fiecare din noi e bun la ceva și ne place să fim apreciați pentru asta. Aprecierea, motivarea sunt lucruri ce ne încarcă bateriile și ne cresc eficiența. Process Communication Model ne învață cum să (ne) motivăm în mod eficient.

Ce câștigi cu Process Communication Model?

Una dintre cele mai importante resurse pe care o avem cu toții, o schimbăm în fiecare clipă și este finită este TIMPUL. Fiecare acțiune a noastră, fiecare conversație pe care o purtăm, fiecare scop pe care îl avem consumă timp. De ce să nu folosim eficient timpul nostru limitat?

Optimizezi timpul

Porți conversații eficace, schimbi idei sau oferi feedback într-un mod constructiv, ajungând mai repede la soluție.

Adaugi valoare muncii tale

Atenția la detalii, implicarea într-un proces și o comunicare mai bună vor aduce valoare ție, companiei și culturii organizaționale din care faci parte.

Te simti mai bine

De multe ori lipsa de comunicare sau conflictele ne provoacă stări de stres. Uneori un singur cuvânt sau ton este suficient pentru a stârni o tensiune interioară. Cu PCM vei învăța să înțelegi aceste momente și să le previi.

Obții rezultate

PCM oferă instrumente concrete, acționabile, care să te ajute să obții rezultate prin optimizarea comunicării tale, încă de la primele contacte cu noțiunile.

Un instrument fun

Vei putea experimenta aplicabilitatea instrumentelor acasă sau cu colegii, colaboratorii, într-un mod plăcut și antrenant.

Descopera cele 6 tipuri de personalitate din

Process Communication Model

Afla care sunt cele 6 tipuri de personalitate si care sunt caracteristicile fiecarui tip.

Descopera cum te poate ajuta Process Communication Model

Fie ca e vorba de viata profesionala sau personala, vei descoperi instrumente care iti vor imbogati si imbunatati productivitatea, starea de spirit si viata. A ta, a colegilor, colaboratorilor, clientilor sau a prietenilor si familiei.