fbpx
 • Vrei soluții concrete pentru motivarea angajaților tăi?

  Îți propun o soluție nouă, ușor de aplicat și cu rezultate imediate pentru tine și echipa ta.

  Află mai multeContactează-mă

Descoperă-ți echipa! Motivează individual!

Uneori soluțiile sunt mult mai simple decât cele clasice, care deja sunt insuficiente, însă pentru a le identifica și aplica este important să cunoști nevoile și motivațiile fiecărui angajat dincolo de skill-urile pe care le are, de așteptări salariale sau de statut.

Așa cum studiile recente o arată, factorul financiar nu mai este unul principal pentru mulți dintre angajați. Aceștia caută altfel de motivații, de la timp liber mai mult, la flexibilitate, la un mediu de lucru care să le stimuleze creativitatea sau provocări interesante.

Soluția pe care ți-o propun îți va permite să identifici acele motivații care sunt realmente de interes pentru fiecare din membrii echipei tale. Cu alte cuvinte să îți creezi un sistem de motivare personalizat la nivel de individ.

Cunoaște nevoile și motivațiile fiecărui membru al echipei tale

Se spune că omul sfințește locul

Dacă ești de acord cu această afirmație, înseamnă că știi că succesul în afaceri depinde în cea mai mare măsură de oamenii care sunt implicați în obținerea lui. Acest lucru este valabil indiferent că te afli în poziție de CEO, manager de divizie, de departament sau team leader.

Pare complicat uneori să găsești motivațiile corespunzătoare, dar vestea bună e că există soluții, iar tu ești pe cale să descoperi una validată internațional.

Ba, mai mult, folosită chiar de NASA în procesul de recrutare și management, incă din anii 70. ?

Soluția: Process Communication Model® (PCM)

Process Communication Model® este un instrument dezvoltat de dr. Taibi Kahler, un psihoterapeut de origine americană, renumit internațional, ce a obținut prestigioase premii la nivel mondial, modelul său fiind validat de comunitatea de analiză tranzacțională și psihoterapie încă din anii ‘70.

PCM® este un model de profilare a personalității extrem de precis, ce are la bază 6 tipuri de personalitate pe care le avem cu toții, însă în proporții variabile, ceea ce ne face unici.

Cu ajutorul acestui instrument vei obține informați valoroase, aplicabile și cu rezultate imediate care îți vor folosi în motivarea echipei tale. Folosind metoda pe care ți-o propun vei genera o îmbunătățire semnificativă a funcționării echipei tale și o creștere a gradului de satisfacție a membrilor echipei.

Printre numele importante care au folosit modelul PCM® se numără companii ca NASA sau fostul președinte american, Bill Clinton, care chiar a câștigat ultimele alegeri prezindențiale la care a candidat folosind tehnicile descrise în acest model.

PCM® a fost folosit de NASA și Bill Clinton

Beneficiile PCM® și cum te poate ajuta în motivarea angajaților

În primul rând va fi nevoie ca fiecare membru al echipei tale, inclusiv tu, să completeze un chestionar în urma căruia veți obține profilul individual de personalitate împreună cu structura și caracteristicile sale.

Cunoscând caracteristicile celor 6 tipuri de personalitate, precum și structura profilului de personalitate a ta și a angajaților tăi vei putea să folosești aceste informații pentru a-ți înțelege mai bine angajații, nevoile acestora și pentru a aplica tehnicile de comunicare, management și motivare potrivite fiecăruia.

Beneficiile Process Communication Model®

 • Te vei cunoaște, în primul rând, mai bine pe tine și vei avea o perspectivă mai amplă asupra relației cu membri echipei
 • Vei îmbunătăți comunicarea la nivel de organizație, dar și individual
 • Vei folosi corect tehnicile de motivare pentru fiecare angajat în parte
 • Vei putea reduce nivelul de stres și crește coeziunea echipei
 • Vei putea gestiona mult mai ușor conflictele
 • În final, vei oferi servicii îmbunătățite clienților tăi, lucru ce se va reflecta în performanța întregii tale companii

Ce informații vei afla din profilul PCM

Fiecare tip de personalitate are asociate un set de caracteristici pe care le vei putea utiliza ca instrumente care să te ajute în îmbunătățirea echipei tale.

Astfel, vei afla informații importante despre angajații tăi, cum ar fi:

 • Cum să vorbești pe limba lor pentru a te face ascultat
 • Punctele lor forte și cum le poți valorifica
 • Ce stil de management preferă
 • Ce mediu de lucru preferă pentru a fi performanți
 • Care sunt nevoile lor psihologice și factorii de motivare
 • Cum identifici stresul și care sunt mijloacele prin care poți reastabili echilibrul

Cum funcționează Process Communication Model?

Ai nevoie de mai multe informații?

Hai să stabilim o întâlnire.

Sună-mă

+4 0721 82 84 50