Ce este

Process Communication Model?

Process Communication Model (PCM) mai este numit si manualul de utilizare a personalitatii noastre, fiind un instrument de profilare dezvoltat in anul 1977 de psihoterapeutul american Dr. Taibi Kahler, instrument recunoscut la nivel mondial in comunitatea de analiza tranzactionala.

PCM a fost folosit cu succes de companii precum NASA sau de catre sotii Clinton in campaniile lor electorale.

 • Manualul de utilizare a personalității noastre

  Profilul Process Communication Model oferă informații despre modul în care comunicăm (cuvinte, tonuri, gesturi, posturi, espresii faciale), care sunt punctele noastre forte, mediile preferate de lucru, motivațiile, precum și secvențele noastre de stres, comportamentele adoptate și căile prin care putem reveni în zona de echilibru.

 • Identificarea interlocutorilor

  Cu ajutorul PCM vei putea identifica tipologia interlocutorilor tăi și vei ști să-ți calibrezi limbajul astfel încât să porți conversații eficiente, fără conflict, fără stres și cu câștig de timp.

 • Controlul stresului si prevenirea conflictelor

  Comunicarea face parte din viața de zi cu zi. Lipsa de comunicare creează conflicte. Conflictele generează stres. Stresul demotivează și scade productivitatea. PCM oferă informații cu privire la secvențele de stres ce pot fi identificate prin comportamente specifice și pot fi abordate constructiv pentru a readuce o relație de comunicare în echilibru.

 • (Auto)motivare, satisfacerea nevoilor psihologice

  Fiecare din noi e bun la ceva și ne place să fim apreciați pentru asta. Aprecierea, motivarea sunt lucruri ce ne încarcă bateriile și ne cresc eficiența. Profilul Process Communication Model ne oferă informații despre nevoile noastre psihologice și cum să le satisfacem într-un mod pozitiv.

 • Optimizarea timpului

  Zilnic tranzacționăm timp. E cea mai prețioasă monedă pe care o avem. Mare parte din timpul unei zile este petrecut comunicând, iar comunicările eșuate și conflictele nu fac decât să consume timpul într-un mod ineficient. Cunoscând modurile preferate de comunicare și secvențele de stres, putem eficientiza o conversație minimizând interacțiunea și comunicând eficient.